top of page
Пошук
Фото автораБалтський педагогічний фаховий коледж

Педагогічний майстер-клас "Важливість технологічних умінь для вчителя початкових класів. Особливості навчання технологічної освітньої галузі в сільській школі"

7 лютого для творчих здобувачів освіти першого бакалаврського рівня та фахової передвищої освіти був проведений педагогічний майстер-клас Таран Тетяною Миколаївною, вчителем початкових класів Сінненської гімназії Балтської міської ради Одеської області.

Тема заходу - "Важливість технологічних умінь для вчителя початкових класів. Особливості навчання технологічної освітньої галузі в сільській школі".

На початку зустрічі учасники налаштувалися на натхненну працю за допомогою "сонячних промінчиків", потім викладач Меленишин Наталія Борисівна представила гостю як свою приятельку, одногрупницю, випускницю Балтського педучилища, розповіла про захоплення Тетяни Миколаївни вишивкою гладдю, створенням квіткових композицій із цукерок.

Основною частиною заходу був виступ учительки, яка емоційно, з нотками гумору поділилася власним педагогічним досвідом. Ключовими тезами були важливість естетичного виховання учнів і ролі в цьому процесі дисциплін "Мистецтво" та "Дизайн і технології", ефективність впливу краси на особистість дітей, особливо учнів інтернату та сільської школи, які потребують більшої уваги та підтримки.

На фотопрезентації студенти розглянули, як творчо Тетяна Миколаївна облаштувала освітнє середовище для свого класу, які цікаві наочні посібники вона виготовляє для учнів.

Особливе значення вчителька надає тематичному оформленню класної кімнати, створюючи фотозони. Одним з атрибутів для фотосесії є саморобні рамки з пінополістиролу, прикрашені паперовими елементами. Саме таку рамку в кольоровій гамі НУШ колективно виготовили учасники майстер-класу.

На згадку залишилися яскраві фото і добрі враження. Кожен з присутніх поділився тим, що для нього було найбільш цікавим, корисним та приємним. Усі дружно подякували оплесками.

Таран Тетяна Миколаївна нагороджена подякою від адміністрації КЗ "Балтський педагогічний фаховий коледж".

Мало хто знає, що грецьке слово "τεχνη" [техно] означає "мистецтво, майстерність, вміння", тобто все прекрасне, на що здатні людські руки та розум. На жаль, технологічна освітня галузь у нашій країні досі недооцінена, недофінансована, але завдяки небайдужості вчителів, їхньому бажанню розвивати учнів, вчити їх самовиражатися, змінюючи свій вигляд та навколишній світ засобами технологій, молодь залюбки цікавиться мистецтвом, творить і передасть цю іскру наступним поколінням.

Меленишин Наталія, викладач технологій,

методики навчання технологічної освітньої галузі





















3 перегляди0 коментарів

Comments


bottom of page