top of page
Пошук
Фото автораNataliyakot Nataliyakot

Незмінним залишається живе спілкування колег

Через війну Україна постала перед необхідністю реновації освітньої мережі. Це стосується не тільки постраждалих регіонів. Президент України Володимир Зеленський наголошує: «Освітній простір і освітній процес в Україні мають стати більш сучасними».

В умовах дії правового режиму воєнного стану одним із ключових напрямків роботи КЗ «Балтський педагогічний фаховий коледж» є підтримка активного упровадження інновацій в освітньому процесі. Адже педагогічна наука, практика, технології змінюються кожні 3-5 років.

Ми завжди прагнемо стабільності і водночас розуміємо, що зміни невідворотні і, що важливо, необхідні. Ефективна організація нововведень у коледжі залежить від розвитку його потенціалу, професійної компетентності педагогічного колективу до роботи в умовах пошуку, створенні науково-методичної та матеріально-технічної підтримки інноваційних змін.

20 квітня 2023 року у м. Білгород-Дністровський Одеської області в рамках становлення і зміцнення зв’язків між КЗ «Балтський педагогічний фаховий коледж» та КЗ «Білгород-Дністровський педагогічний фаховий коледж», а також з огляду на взаємні інтереси в сфері наукової та освітньої співпраці відбувся методичний семінар на тему «Наукова робота як шлях до професійного зростання».

Метою семінару є об’єднання зусиль науковців та практиків щодо осмислення досвіду, викликів, ідей і рішень з проблеми підготовки та професійного розвитку вчителів в умовах впровадження освітньої реформи.

Зі вступним словом до учасників семінару звернулись:

доктор історичних наук, доцент, ректор ПНПУ імені К.Д.Ушинського Красножон Андрій Васильович;

кандидат педагогічних наук, директор КЗ «Балтський педагогічний фаховий коледж» Іванніков Сергій Іванович;

директор КЗ «Білгород-Дністровський педагогічний фаховий коледж» Герасименко Володимир Михайлович;

модератор методичного заходу, методист КЗ «Білгород-Дністровський педагогічний фаховий коледж» Герасимова Ірина Миколаївна.

На семінарі панувала атмосфера творчої, діалогічної взаємодії. До участі у семінарі долучилися педагогічні, науково-педагогічні працівники, вчителі-практики, ВСП «Заклад І рівня початкової загальної освіти», які зацікавлені у професійному зростанні закладів фахової передвищої та вищої освіти, підвищенні рівня фахової підготовки бакалавра, фахового молодшого бакалавра, молодшого спеціаліста – вчителя початкових класів ЗЗСО.

Учасники семінару обговорили питання організації освітнього процесу, акредитації освітньо-професійних програм, проходження студентами усіх видів педагогічної практики в умовах дії правового режиму воєнного стану.

В рамках проведення семінару відбувся тренінг «Арттерапія як засіб розвитку стресостійкості, зниження наслідків проживання травматичних подій».

Приємно усвідомлювати, що хтось на іншому боці Одеської області торує шлях, яким так завзято просуваємось ми, натрапити на однодумців. Можна взяти на озброєння його висновки, спиратися на досвід. Можна поділитися власним і допомогти зробити освітню систему України кращою і ближчою до тієї, якою хочуть бачити її безпосередні працівники і творці.

Разом ми значно сильніші.



8 переглядів0 коментарів

Comments


bottom of page