top of page
Пошук
Фото автораБалтський педагогічний фаховий коледж

Гостьова інтерактивна лекція

24 січня 2024 року на базі Комунального закладу "Балтський педагогічний фаховий коледж" для здобувачів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти, фахової передвищої освіти та викладачів-методистів проведено гостьову лекцію.

Спікеркою заходу стала доцент кафедри педагогіки, професійної освіти та управління освітніми закладами ВДПУ імені Михайла Коцюбинського Марина Давидюк, яка провела інтерактивну гостьову лекцію на тему «Формувальне оцінювання навчальних досягнень учнів як засіб реалізації компетентнісного підходу в навчанні». У ході лекції було розглянуто питання витоків компетентнісного підходу в освіті, визначено взаємозв’язок між компетентностями і наскрізними уміннями за Державним стандартом початкової освіти, розкрито значення формувального оцінювання навчальних досягнень для розвитку ключових компетентностей здобувачів освіти.

Лекторка познайомила викладачів та студентів коледжу з методами, прийомами, техніками формувального оцінювання, визначила умови ефективності застосування інструментів формувального оцінювання для розвитку ключових компетентностей через формування наскрізних умінь на різних уроках. Слухачам були запропоновані практичні кейси для розвитку умінь забезпечувати оперативний зворотній зв’язок між педагогом і учнем в ході оцінювання навчального прогресу дитини і окреслення індивідуальної навчальної траєкторії в аспекті компетентнісного підходу. У ході діалогу зі слухачами Марина Олександрівна акцентувала на важливості розвитку навчальної мотивації та пізнавальних інтересів, заохоченні ініціативності та творчого самовираження учнів початкової школи як основи формування здатності до навчання впродовж життя – необхідної умови продуктивності людини ХХІ століття. Наприкінці зустрічі Давидюк М.О. коротко розповіла студентам бакалаврату про умови і перспективи продовження навчання в магістратурі ВДПУ імені Михайла Коцюбинського і запросила майбутніх випускників вступати до Вінницького Педагогічного.

Дякуємо за цікаву і корисну, надзвичайно інформативну лекцію, емоційно насичене спілкування і сподіваємось на подальшу співпрацю!










9 переглядів0 коментарів

Comments


bottom of page