top of page
Пошук
Фото автораNataliyakot Nataliyakot

Відкрита лекція з елементами бесіди на тему: "Українська література як антиколоніальний проєкт"

02 березня 2023 року, в рамках реалізації Закону України «Про основи національного спротиву», викладач ПЦК української філології, кандидат філологічних наук Анна Костянтинівна Димовська провела для студентів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти КЗ "Балтський педагогічний фаховий коледж" відкриту лекцію з елементами бесіди на тему: "Українська література як антиколоніальний проєкт".

Аналіз у діахронічному аспекті традиції українського національного спротиву імперським впливам, відбитої в літературних текстах від Івана Вишенського до Оксани Забужко, переконливо засвідчив тяглість стратегій антиколоніального опору нашого народу в різних історичних обставинах. Анна Костянтинівна акцентувала увагу слухачів на тому, що історичний шлях української літератури - це поступальна боротьба за збереження національної ідентичності. Ця боротьба в українській літературі триває й сьогодні, а тексти (зокрема есеїстика) сучасних авторів про українсько-російське протистояння зміцнюють дух національного спротиву.

Жива, яскрава лекція, сповнена цікавих маловідомих фактів про біографію і творчість розглянутих авторів, викликала жваве обговорення, до якого охоче долучилися викладачі та студенти, присутні на заході.



10 переглядів0 коментарів

Comments


bottom of page