top of page
Пошук
Фото автораNataliyakot Nataliyakot

Відбулися педагогічні читання

10 січня 2023 року в КЗ «Балтський педагогічний фаховий коледж» відбулися традиційні педагогічні читання з теми «Активізація національно-патріотичного виховання молоді в закладах освіти в умовах сучасних реалій».

Національно-патріотичне виховання є пріоритетом держави. Це зумовлено потребою суспільства в самодостатній, відповідальній особистості, яка здатна брати активну участь у суспільному житті. Студента-патріота можуть виховати патріотично виховані чи принаймні налаштовані батьки, викладачі, держава. Якщо хоча б одна ланка цієї схеми неспроможна це робити систематично, порушується система.

Патріотизм – широке поняття. Відразу вибудовується асоціативний ряд: мова – наймелодійніша у світі; вишиванки, які стали стильним брендом від всесвітньо відомих модельєрів; рушники; українські пісні і казки; національна кухня – одна з десяти з найсмачніших у світі; українське виробництво – космічні технології, харчові продукти, метал, літаки; література; картини українських художників; наукові досягнення, відомі на весь світ; спортивні досягнення, молоді вчені – це і є патріотизм.

У заході взяли участь кандидат філологічних наук Димовська А.К., викладач соціально-економічних дисциплін бакалаврату Лекар А.М., викладачі-методисти, вищої кваліфікаційної категорії Дончук Н.В., Попельницька С.І., Ткач П.А.; акцентували увагу на актуальних питаннях національно-патріотичного виховання на заняттях і після:

- психологічних аспектах дослідження студентами педагогічного коледжу національно-патріотичних рис характеру українців;

- реалізації стратегії національного спротиву українців російській агресії у контексті дисциплін філологічного циклу;

- національно-патріотичному вихованні студентської молоді на заняттях соціально-економічних дисциплін в умовах воєнного стану;

- вихованні національної свідомості молоді при вивченні іноземної мови;

- патріотичному вихованні студентів в ході викладання географії.

Діяльність колективу в умовах воєнного стану висвітлено в інформаційно-презентаційному виданні "Україна. Науковці й освітяни: незламні у війні" видавництва «Альфа –Віта-Груп». Викладачі коледжу працюють в очній формі навчання з урахуванням місткості укриття та рішення військово-цивільної адміністрації, використовують ефективні педагогічні та інформаційні технології, розв’язують різноманітні проблеми, які з’являються з кожним новим студентом і кожним новим днем календаря. Педагогічні та науково-педагогічні працівники зуміли зберегти навики власної продуктивності в умовах війни.

«У великій війні немає маленьких справ. Немає непотрібних. Кожен із нас – борець. Кожен із нас – фронт. Кожен із нас – основа оборони. Ми б’ємось як одна команда – уся країна, усі наші регіони». Володимир Зеленський


8 переглядів0 коментарів

Comments


bottom of page