top of page
Пошук
Фото автораБалтський педагогічний фаховий коледж

#Балтський_освітній_інноваційний_Хаб


У сучасному світі діти масово страждають через брак концентрації уваги і мотивації до навчання. Батькам складно зацікавити дитину в будь-якому предметі, адже інформації навколо стало занадто багато. І тут допомагає так звана ментальна арифметика.

Ментальна арифметика – це методика гармонійного розвитку інтелекту, при якій використовується азіатська технологія обчислень. Використовуються рахівниці абакус, з якими потрібно механічно вправлятися пальцями. Розвивається моторика, а водночас – концентрація, логіка і увага, бо численні операції потрібно тримати у голові. Ментальна арифметика покращує розуміння математики, тренує пам’ять, розвиває творчі здібності, розвиває увагу, вміння орієнтуватися в ситуації, розвиває візуально-просторове мислення.

В рамках освітнього хабу 21 лютого в ГО «ЛАДУШКИ» відбувся майстер клас з ментальної арифметики, який провела директор міжнародної школи ментальної арифметики IndigoТетяна Недайвода. Активними учасниками поряд з дітьми різної вікової категорії були відвідувачі математичного гуртка КЗ «Балтський педагогічний фаховий коледж», які здобули власні практичні навички та були вражені вміннями школярів надзвичайно швидко вправлятися в усному рахунку з багатоцифровими числами.








1 перегляд0 коментарів

Comments


bottom of page